Koncerter

Kommende Koncerter

06.04.24 Korkoncert i Skt. Johannes Kirke, Århus
Kl. 17.00

12.05.24 Korkoncert i Frederikskirken, Højbjerg
Kl. 16.00

30.06.25 Opførelse af Verdis Requiem med Philharmonie Berlin
Kl. 11.00

Omtale

Verdis Requiem 2019

”Til disposition havde Segerstam et flot syngende kor på over hundrede sangere, et meget velspillende symfoniorkester og fire solister af høj kvalitetet – alle i stand til at hamle op med værkets krav. Med alle sejl sat blev Verdi musik, specielt i det store Dies irae-forløb, voldsomt og sprængfyldt uafrysteligt i sit dommedagsmaleri. (...) Det samlede kor imponerede med en fin klang, med bevægelighed og med stor dynamisk variation. Det er herligt, at man i det aarhusianske kormiljø kan stille et koncertkor på det høje niveau.”

Ole Straarup. Aarhus Stiftstidende


”I den sidste sats, ”Libera me”, der er den indtrængende bøn om frifindelse fra fortabelsen, meldte gåsehuden sig igen. Sopranen strålede i sit flotte og intense dolce på en baggrund af koret, der helt eminent og velkoordineret samlede sig i et vidunderligt papirstyndt bagtæppe.”

Rachel Einarsson, Jyllands Posten


”Aarhus er en kor-by. Det samlede kor var vel på godt 120 medlemmer, men svært at tælle. Det var sammensat af Aarhus Universitetskor (Korleder Søren Kinch Hansen), Cæciliekoret (Michael Deltchev), Aarhus Kammerkor (Erik Bjørn Lund) og Aarhus Koncertkor (Friederike Funk). Det ydede en yderst respektabel indsats mod Aarhus Symfoniorkester på 70 musikere, som ikke fik lov at spare på kræfterne.”

John Christiansen, JCKlassisk


”Tremendous orchestra - fire & power - ready for recordings :)- in the fathers mighty hands of Maestro Leif Segerstam (Fin). Not on a second place a huge choir(135) impressive and intimate when is needed -skillfully prepared from  Maestro Michael Deltchev ( BG)”

Den bulgarske bassolist Giorgi Kirof på Facebook

Schoenbergs Gurrelieder 2018

"De medvirkende kor kom nydeligt fra deres satser og bidrog sammen med orkestrene og dirigenten til overvældende og bevægende kroning af værket i den store solhymne."

Ole Straarup. Aarhus Stiftstidende


"Koret dukker først op hen mod slutningen, og endnu engang kunne man glæde sig over, at Aarhus Symfoniorkester har så mange fine kor at råde over. Her var det Aarhus Studiekor under Mathias Skaarup Andersen, Cæciliakoret undr Michael Deltchef og NOTA-koret under Asbjørn Faleide Fristad, der så overvældende sluttede af: ”Vågner, vågner alle blommer, solen kommer! Alt i øst er farvedrømme hilse os dens morgendrømme”." 

John Christiansen, JCKlassisk


"Koret, der havde taget opstilling oppe på pladserne bag orkestrene, bestod af sangere fra Aarhus Studiekor, Cæciliakoret og NOTA-koret, og de ”sammenbragte børn” ydede en dedikeret og fortræffelig indsats."

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad


"Også det store mandskor i rollen som Valdemars døde mænd sang så hårene rejste sig i sangen " Hanen løfter sit hoved til gal". Sammen med orkestret løftede det store kor med overvældende kraft lyset frem i solopgangen, der dannede afslutningen på dette gigantiske epos."

Tore Mortensen, Nordjyske

Afholdte Koncerter

2023:

2022:

2021:

2019:

2018:

- se bl.a. denne artikel om begivenheden: https://stiften.dk/aarhus/Dronningen-foerte-an-for-100-aars-markering-i-Mindeparken/artikel/543502

2017:

 - se koncertprogrammet her: https://www.aarhussymfoni.dk/wp-content/uploads/2017/10/efterklange-af-ossian_web.pdf

2016:

2015:

2014:

2013:

2012:

2011:

2010:

I 2009 medvirkede Cæciliakoret i Danmarks Radios udsendelse, "Før søndagen". I marts blev der optaget 8 salmer til programmet, der blev udsendt på DR1 8 lørdage i løbet af 2009. Optagelsen fandt sted i Vor Frue Kirke i Århus.